over evelien

Van kleins af aan heb ik geprobeerd de wereld om mij heen te begrijpen. Zoekend naar een uitweg uit de chaos en me afvragend wat en waar liefde was. Ik was gevoelig en vond mijn veiligheid en bestaansrecht in het denken waar ik mijn sensitiviteit kon onderdrukken. Ik werd een ijverige student en een harde werker.

Rond mijn 27e begon het inzicht te dagen dat de buitenwereld niet is wat het lijkt. Ik werd intuïtief sterk getrokken naar een innerlijke reis. Door met yoga mijn lijf in te gaan, los te laten en steeds dieper te leren voelen. Mijn hart te openen en te leren vertrouwen op haar koers. Door via meditatie mijn denken te temperen en zo vanuit stilte mezelf eerlijk in de spiegel aan te kijken. En te zien dat ik het zelf was die een dam had opgebouwd tussen mijzelf en Liefde & de Bron. Met het woord God kon ik toen nog niet uit de voeten. Toch gebruikte ik de dagelijkse lessen van A Course in Miracles, ook wel de Christelijke Vedanta genoemd. En zo heb ik geleerd hoe ik bij alles waar ik in de buitenwereld ‘niet-liefde’ ontmoet, ik steeds weer in mijzelf de doorgang naar Liefde kan vinden. Het zijn slechts onze eigen projecties waardoor we de Liefde laten versluieren. En dus ligt het antwoord op dat wat we zoeken altijd in onszelf. Echt altijd… Het is nooit de ander of de omstandigheid. Hoe frustrerend dat soms ook is om toe te geven. We hoeven alleen maar anders te leren kijken. Met deze avontuurlijke reis ben ik nog altijd bezig en ik vind niets leuker dan te delen wat ik heb mogen leren. 
meer lezen

Mijn klassieke yogascholing heb ik gevolgd bij de 4 jarige Saswitha yoga opleiding met als specialisatie Chakra Psychologie. Om dit verder te verdiepen heb ik veel mystiek werk gedaan om zo de universele krachten dieper te leren kennen. Yoga waar de kracht van Shakti centraal staat, zoals Goddes Yoga, de Transformatieve Yoga van Ganga Hogendoorn en de mantra’s van Sri Shamji Bathnagar. Thèta healing ontwikkeld door Vianna Stibal, bleek voor mij een praktische toepassing van Course In Miracles. Vrouwenwerk bij onder andere Christa Schot om diep in mijn bekken en buik te zakken en deze energie te verbinden met mijn hart. En natuurlijk ben ik steeds geleid door mijn Inner Guru of de Heilige Geest op mijn eigen yogamat. Waar ik dit lastig vind, doe ik aan “learning by looking in the mirror” in de praktijk van Ton Peters. 

Saraswati, de yoganaam die ik heb gekregen en Godin van Wijsheid en Kunst voelt als archetype heel kloppend bij mijn energie. Het is een continu aanwezig en diep verlangen naar de hoogste waarheid en Liefde dat mij dagelijks drijft en waar mijn toewijding aan persoonlijke ontwikkeling vandaan komt. Onderscheidingsvermogen ontwikkelen en steeds weer leren vanuit eigen ervaring, dat is wat ik doe.